Gegevens naar AccountView exporteren

U kunt de gegevensuitwisseling starten, als:

Stappenplan

Vanaf journaaldatum en t/m journaaldatum

Bepaalt het datumbereik waarvoor de journaalposten geëxporteerd moeten worden. Dit veld is niet van belang voor het exporteren van stamgegevens.

Vanaf soort en t/m soort

Bepaalt het bereik van journaalpostsoorten dat u wilt exporteren. Als u hiervan gebruik wilt maken, gebruikt u deze velden om uw selectie te specificeren. Als u bijvoorbeeld in beide velden '100' invult, dan worden alleen journaalposten van verkoopfacturen geëxporteerd.

Periode

Bepaalt de financiële periode die bij export aan de journaalpost meegegeven zal worden.

Kies 'Variabele periode m.b.v. periodetabel' om aan de journaalposten een periodenummer toe te kennen volgens de periodetabel in Isah.

Kies 'Vaste periode' als u zelf een periodenummer aan de export toe wilt kennen. U gebruikt hiervoor dan het veld Periode.

Het wordt aangeraden om de te kiezen voor 'Variabele periode m.b.v. periodetabel'.

Klantadres

Bepaalt welk klantadres u wilt overzetten. U kunt kiezen uit het algemene adres zoals opgegeven in het scherm Klanten, of het factuuradres dat als voorkeursgegeven is opgegeven in de klantkaart op het scherm Klanten.

Het juiste adres is van belang bij het aanmanen van uw debiteuren.

Exporteer stamgegevens

Bepaalt of u stamgegevens wilt exporteren naar AccountView. Selecteer dit veld om stamgegevens te exporteren.

Exporteer journaalposten

Bepaalt of u journaalposten wilt exporteren naar AccountView. Selecteer dit veld om journaalposten te exporteren.

Exporteer ISO-landcodes

Bepaalt of u ISO-landcodes wilt aanhouden. Als u dit veld activeert, wordt bij de debiteuren- en crediteurengegevens gecontroleerd of de landcodes in Isah overeenstemmen met de lijst van ISO-landcodes in AccountView.

AccountView-administratie

Bepaalt de AccountView-administratie waarnaar u de gegevens exporteert. Deze instelling wordt overgenomen uit de financiële administraties.

Als de gegevensoverdracht voltooid is, verschijnt een melding dat de stamgegevens zijn geëxporteerd en ziet u welk exportnummer hiervoor is aangemaakt. Aan dit nummer kunt u zien onder welk nummer de journaalposten geëxporteerd zijn. In het bestand 'processlog.txt' staat beschreven welke bestanden in AccountView zijn ingelezen.

Wanneer er geen journaalposten zijn geëxporteerd, verschijnt daarvan een melding. Indien er tijdens het exporteren een fout is opgetreden, zal automatisch een 'errorlog.txt' worden aangemaakt. In dit logboek met fouten vindt u de redenen waarom de gegevensoverdracht niet gelukt is. Zo krijgt u bijvoorbeeld een foutmelding wanneer een BTW-code uit Isah niet bestaat in AccountView. Na het corrigeren van de fouten, in dit geval het toevoegen van de BTW-code in AccountView, voert u de export opnieuw uit.