Rapporten afdrukken

In Isah kunt u gebruikmaken van een groot aantal standaardrapporten. Hiermee kunt u overzichten afdrukken van alle klanten in een bepaalde branche, facturen, productiebladen en dergelijke. U vindt rapporten in de map Rapporten en scripts in verschillende modules. Het is mogelijk om de rapporten in het menu van een scherm op te nemen.

Het is mogelijk om rapporten aan te (laten) passen of nieuwe bedrijfsspecifieke te (laten) maken.

Rapporten afdrukken

Als u een rapport opent, verschijnt het rapportselectiescherm waarin u opgeeft volgens welke sortering en selectie u een bepaald rapport wilt opstarten. Afhankelijk van het rapport dat u op wilt starten, zal het rapportselectiescherm andere sorterings- en selectiemogelijkheden bevatten. Daarnaast kunt u opgeven op welke printer u het rapport wilt afdrukken, of waarheen u het rapport wilt exporteren of mailen.

Velden

Sortering: Dit veld toont de mogelijke sorteringen van het rapport. Het rapport Klanten kunt u bijvoorbeeld sorteren op: Klant, Klantoproep, Debiteur of Klantgroep. De standaardsorteringmogelijkheid wordt overgenomen uit het veld Sorteringsregel in het scherm Rapporten.

Selectie: Afhankelijk van de sorteringswijze die u kiest, worden de bijpassende selectiemogelijkheden getoond. Kiest u bijvoorbeeld voor de sortering 'Klanten' dan kunt u vervolgens aangeven welke selectie van klanten u op het rapport wilt terugzien.

Output: Dit veld toont de mogelijke outputformaten van het rapport: Afdrukvoorbeeld, E-mail, Export, Adobe PDF of één van de printers die via het scherm Printergebruikersregistratie aan uw gebruikerscode zijn gekoppeld. Afhankelijk van het gekozen uitvoerformaat wordt een tabblad toegevoegd waarop u aanvullende gegevens invult. Indien u kiest voor het uitvoerformaat 'Afdrukvoorbeeld', dan kunt u vanuit het scherm Afdrukvoorbeeld alsnog kiezen voor afdrukken, exporteren of e-mailen.

Let op: Het veld Output bevat alleen printers indien deze op correcte wijze in Isah zijn vastgelegd. Als standaardprinter wordt de voorkeursprinter getoond die geldt voor de desbetreffende gebruiker-rapportcombinatie. Deze voorkeursprinter wordt opgehaald volgens het volgende zoekpad:

1. De gebruikerscode van de gebruiker die het rapport opstart wordt bepaald.
  2. In het scherm Rapporten wordt gekeken aan welk printertype het rapport is gekoppeld.
  3. In het scherm Printergebruikersregistratie wordt gekeken of de combinatie gebruikerscode-printertype voorkomt. Wanneer voor deze combinatie een regel is aangemaakt, wordt de standaardprinter die is opgegeven voor deze gebruikerscode-printertype-combinatie overgenomen als voorkeursprinter.
  4. Indien er geen gebruikerscode-printertype-combinatie wordt aangetroffen in het scherm Printergebruikersregistratie, zal het standaard uitvoerformaat 'Afdrukvoorbeeld' worden gebruikt.

De printer die u selecteert in dit veld kan alleen gebruikt worden als deze lokaal is geïnstalleerd. U controleert dit op het werkstation bij de Windows-printerinstellingen.