Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanbevelingen voor de jaarwisseling

Als u Isah heeft gekoppeld aan AccountView Windows, dan begint ieder jaar met een nieuwe administratie. U dient dan een nieuwe directory aan te maken voor deze nieuwe administratie. Raadpleeg hiervoor de handleiding van AccountView Windows.

Wanneer u gebruikmaakt van de COM-koppeling met AccountView moet u vervolgens de naam van de nieuwe AccountView-administratie opgeven in Isah.

  1. Open het scherm Financiële administraties.
  2. Maak een nieuwe regel aan voor de nieuwe administratie.
  3. Vul in het veld Logistieke administratie de naam in van de Isah-administratie en in het veld Financiële administratie de naam van de AccountView-administratie voor het nieuwe jaar.
  4. Om stamgegevens en journaalposten daadwerkelijk naar het nieuwe boekjaar van Accountview te kunnen overzetten, schakelt u het veld Actief in.

Let op: Wanneer het toch noodzakelijk is om boekingen in uw oude AccountView-administratie te plaatsen, dan dient u ook in de regel voor die administratie het veld Actief in te schakelen. Wanneer er verschillende regels gemarkeerd zijn als 'actief', dan kiest u bij het exporteren het boekjaar waarnaar de financiële gegevens worden overgezet. Let er hierbij uiteraard wel op dat u alleen boekingen selecteert die ook daadwerkelijk naar de oude administratie moeten.