Mogelijkheden per eigen veld

U gebruikt het scherm voor het samenstellen van een keuzelijst voor een eigen veld. Hiervoor moet in het scherm Eigen velden het veldtype 'Mogelijkheid' zijn geselecteerd. Alle opties die u in het scherm Mogelijkheden per eigen veld selecteert, worden getoond in een keuzelijst waaruit de gebruiker een waarde kan kiezen.

De beschikbare waarden zijn vastgelegd in een mogelijkheidsgroep voor een logische indeling van de mogelijkheden. In de mogelijkheidsgroep 'Kleuren' zouden bijvoorbeeld de waarden 'zwart', 'wit', 'grijs', 'rood', 'geel' en 'blauw' en 'groen' gedefinieerd kunnen zijn. De waarden kunnen naast een omschrijving in de standaardtaal omschrijvingen in andere talen hebben.

Om een keuzelijst te maken, gaat u als volgt te werk:

1. Kies links in het scherm een mogelijkheidsgroep.
  2. Selecteer uit de beschikbare mogelijkheden de waarden die in de keuzelijst getoond moeten worden. Eventueel kunt u de keuzelijst aanvullen met waarden uit andere mogelijkheidsgroepen.

Voorbeeld

U heeft het eigen veld Artikelkleur aangemaakt en kiest in het scherm Mogelijkheden per eigen veld de mogelijkheidsgroep 'Kleuren'. Van alle beschikbare kleuren kiest u alleen de waarden 'zwart', 'wit' en 'grijs' omdat de gebruiker alleen de keuze moet krijgen uit die artikelkleuren.