Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Mogelijkheidsgroepen

Als u een eigen veld aanmaakt met een keuzelijst, stelt u die keuzelijst samen op basis van waarden die vooraf zijn vastgelegd. Bij elkaar behorende waarden groepeert u in een mogelijkheidsgroep. U legt eerst de mogelijkheidsgroepen vast en daaronder met de knop Mogelijkheden alle mogelijke waarden.

De applicatiebeheerder die de keuzelijst samenstelt in het scherm Mogelijkheden per eigen veld, kiest een mogelijkheidsgroep en maakt een selectie uit de beschikbare waarden. Eventueel kan de applicatiebeheerder mogelijkheden selecteren uit verschillende groepen.

De waarden kunnen naast een omschrijving in de standaardtaal ook omschrijvingen in andere talen hebben.

Voorbeeld

Om een logische indeling van uw mogelijkheden te hanteren, maakt u de groepen 'Kleuren', 'Uitvoeringen' en 'Algemeen' aan. Aan de groep 'Algemeen' voegt u de mogelijkheid 'niet van toepassing' toe die voor verschillende keuzelijsten gebruikt kan worden. Bij het samenstellen van een keuzelijst voor een eigen veld selecteert u dus mogelijkheden uit de groep 'Kleuren' of 'Uitvoeringen' en de waarde 'niet van toepassing' uit de groep 'Algemeen'.