Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Instellingen Gantt-diagram projectplanning

Dit scherm vindt u in het hoofdmenu onder de module Projecten in de map Basisgegevens.

Met het scherm Instellingen Gantt-diagram stelt u de weergave in van het Gantt-diagram in de module Projecten. De instellingen die u invoert in dit scherm gelden voor uw gehele administratie en dus voor alle gebruikers. Hierdoor kunt u de opmaak van het Gantt-diagram voor iedereen gelijk houden. Als u wijzigingen wilt aanbrengen die niet voor iedereen moeten gelden, gebruikt u daarvoor het scherm Eigenschappen Gantt-diagram, dat u oproept door met de rechtermuisknop op de Gantt-diagram te klikken en vervolgens te kiezen voor Eigenschappen.

Het instellingenscherm is alleen van invloed op de Gantt-diagrammen in de module Projecten. Voor het instellen van de Gantt-diagrammen in de productiemodules gebruikt u het scherm Instellingen Gantt-diagram productieplanning.

Het scherm heeft twee tabbladen: Algemeen en Vervolg. Op deze tabbladen bepaalt u met welke vormen en in welke kleuren Isah de verschillende soorten projectregels moet weergeven. Dit maakt het eenvoudiger om bijvoorbeeld activiteiten en deelprojecten van elkaar te onderscheiden. Daarnaast heeft u op het tabblad Vervolg de mogelijkheid om onderscheid te maken in bijvoorbeeld schattingen en informatie die uit orders afkomstig is (nacalculatorische gegevens).

Tip: Het kan voorkomen dat verschillende balken elkaar overlappen. De balk 'Voortgang' kan bijvoorbeeld de werkelijk geboekte uren deels aan het zicht onttrekken. Wanneer u 'voortgang, 'werkelijk' en 'gepland' allemaal wilt kunnen zien, is het raadzaam om voor 'werkelijk' en 'gepland' een afwijkende vorm te kiezen.

Open en gesloten mijlpalen

Bij het onderdeel Mijlpaal op het tabblad Vervolg vindt u het veld Open. Bij mijlpalen wordt een onderscheid gemaakt tussen open en gesloten. Bij een gesloten mijlpaal is de einddatum vastgezet, zodat duidelijk is dat de mijlpaal op een bepaalde datum moet plaatsvinden. Bij een open mijlpaal is de einddatum niet vastgezet, zodat de mijlpaal afhankelijk is van de voortgang van de projectregel waarmee de mijlpaal een opvolgerrelatie heeft. Als een mijlpaal bijvoorbeeld het einde markeert van een fase dan verschuift de mijlpaal in de tijd als de fase langer duurt dan verwacht. Met het veld Open geeft u de open mijlpalen een afwijkende vorm, zodat u dit onderscheid in het diagram kunt zien.

Gantt-instellingen en -eigenschappen herstellen

In het menu Bewerken bij het scherm Instellingen Gantt-diagram vindt u de verwerking Gantt-instellingen en -eigenschappen initialiseren. Met deze verwerking zet u alle instellingen van het Gantt-diagram in de module Projecten terug naar de oorspronkelijke waarden.