Eigenschappen Gantt-diagram

Op alle Gantt-diagrammen in Isah kunt u met de rechtermuisknop het scherm Eigenschappen Gantt-diagram oproepen. Dit scherm vindt u tevens in het menu Beeld (Instellingen Gantt-diagram, Eigenschappen).

Als u een Gantt-diagram oproept, geeft u met een preset aan welke gegevens u wilt zien. Hierna is het eerste dat u doet het kiezen van een tijdschaal, bijvoorbeeld 'Jaar/maand', 'Jaar/week' 'Maand/week'. U vindt de tijdschalen in een keuzelijst op de werkbalk boven het Gantt-diagram. Pas nadat u een tijdschaal heeft gekozen, past u de eigenschappen van de Gantt aan in het eigenschappenscherm. Veel van de instellingen gelden namelijk per tijdschaal en als u van tijdschaal wisselt, moet u die weer opnieuw instellen.

Overigens onthoudt Isah de instellingen per tijdschaal per gebruiker. U hoeft de eigenschappen per tijdschaal dus maar één keer in te stellen.

Tip: Het scherm Eigenschappen Gantt-diagram heeft vier tabbladen: Tijdschaal, Matrix, Balktekst en Kop- en voetteksten. De instellingen die u doet op het tabblad Matrix gelden voor alle tijdschalen in het Gantt-scherm; de instellingen van de overige tabbladen gelden voor de schaal die op het moment van instellen actief is.

In deze map

Tijdschaal

Matrix

Balktekst

Kop- en voetteksten