Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Vangnetrekeningen

Op het scherm Vangnetrekeningen vindt u drie soorten velden:

De grootboekrekeningen waar geen zoekpad aan voorafgaat en die dan ook altijd geselecteerd worden als er een boeking van hun type gedaan wordt, zijn:

De grootboekrekeningen die aangeven of u wel of niet met een bepaald soort boeking wilt werken, zijn de volgende:

  • Korting:

Vult u de omzetrekening Korting in, dan worden kortingen apart gejournaliseerd. Vult u de rekening niet in, dan worden kortingen bij de omzet geboekt.

Let op: Als u zowel de rekening OHW voorlopige omzet als de rekening Korting heeft ingevuld, wordt de korting niet apart gejournaliseerd. De omzet gaat dan namelijk inclusief korting eerst naar de voorlopige omzetrekening, en bij het afboeken hiervan wordt de korting niet alsnog los geboekt.

  • Onderhanden werk artikelen

Als u de onderhanden-werkrekeningen invult, dan geeft u daarmee aan dat onderhanden werk geboekt moet worden. Isah zal dan voor OHW-boekingen via het zoekpad de juiste onderhanden-werkrekeningen selecteren. De boekingen komen dus alleen op de hier ingevulde OHW-rekeningen als in het zoekpad geen andere gevonden worden.

Vult u de OHW-rekeningen niet in, dan wordt er geen onderhanden werk geboekt. De kosten en omzet worden dan direct op de kosten- en omzetrekeningen geboekt, eveneens via het zoekpad voor omzet- en kostenboekingen.

  • Onderhanden werk bewerkingen
  • Onderhanden werk gereedschappen
  • Onderhanden werk externe bewerkingen
  • Onderhanden werk voorlopige omzet.

Let op: Wanneer u de OHW-rekeningen niet invult, dient u voor een correcte boekingsgang het veld Afboeken onderhanden werk voorraadorder in het scherm Financieel op het tabblad Algemeen in te stellen op 'Via de module Nacalculatie'.

Alle overige grootboekrekeningen op het scherm worden alleen gebruikt voor boekingen als in het zoekpad voor de desbetreffende boeking geen andere grootboekrekening is gevonden.