Grootboekinstellingen

In de map Grootboekinstellingen geeft u instellingen en parameters op die betrekking hebben op financiële boekingen. Voor een aantal bestanden kunt u opgegeven op welke grootboekrekeningen de boekingen gedaan moeten worden. U kunt bijvoorbeeld per artikelgroep en verkoopsoort opgeven op welke rekeningen omzet en onderhanden werk geboekt moeten worden.

Voorkeursinstellingen en parameters geeft u op in het scherm Financieel in de map Instellingen.

Let op: Als u grootboekrekeningen opgeeft in de schermen in de map Grootboekrekeningen, bijvoorbeeld bij een artikelgroep, dan wil dat niet zeggen dat alle boekingen die met deze artikelgroep te maken hebben ook automatisch op deze grootboekrekeningen geboekt zullen worden. Of een grootboekrekening al dan niet geselecteerd wordt, is afhankelijk van het zoekpad dat voor de desbetreffende boeking geldt.