Programmagroepen

De groepering van programma's in programmagroepen vergemakkelijkt het toekennen van rechten. De programmagroepen zijn in feite de schermen die u in Isah tegenkomt. Schermen bestaan namelijk uit meerdere programma's; ze bevatten bijvoorbeeld voor ieder aanwezig tabblad een apart programma.

Wilt u aan een gebruiker rechten toekennen voor één scherm, bijvoorbeeld het klantenscherm, dan dient u voor ieder programma in het klantenscherm rechten te verlenen. Om dit eenvoudiger te maken, is in het bestand Programmagroepen voor ieder scherm een groep opgenomen. Alle programma's die bij een bepaald scherm horen, zijn in de programmagroep van dat scherm opgenomen.

Programmagroepen kunt u ook zelf toevoegen, bijvoorbeeld om door uzelf gemaakte programma's te groeperen.

Voorbeeld

Het schermnummer van het klantenscherm is '0001'. U ziet dit nummer linksboven in het klantenscherm staan. Wilt u aan een gebruiker rechten toekennen voor dit scherm, dan kent u rechten toe voor de programmagroep '0001'. De rechten voor alle onderliggende schermen worden vervolgens automatisch toegekend.

Velden

Systeemprogrammagroep