Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Programma's

In het scherm Programma's staan alle programma's van Isah: alle modules, schermen, tabbladen, rapporten, bewerkingen etc. Alleen als een programma aan dit bestand is toegevoegd, kunnen aan gebruikers rechten voor het programma worden toegekend.

Sommige programma's die in dit scherm zijn opgenomen, zijn beveiligd. Deze programma's zijn te herkennen aan het vinkje in het veld Systeemprogramma. Ze kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd.

U kunt zelf programma's toevoegen. Als u bijvoorbeeld een script of een rapport heeft gemaakt, dan moet u het in het scherm Programma's toevoegen om de gebruikers van Isah er rechten voor te kunnen geven.

Modulerechten

In het scherm Programma's stelt u ook de modulerechten in. De programmacode van een module is als volgt opgebouwd: X9999. De X staat daarbij voor de code van de module. '79999' is bijvoorbeeld de programmacode voor de module Voorcalculatie. Het is raadzaam gebruikers alleen rechten te geven voor modules die ze ook daadwerkelijk gebruiken. Isah start namelijk sneller op naar mate in het hoofdmenu minder modules aanwezig zijn.

Let op:

Als een gebruiker voor een module geen rechten heeft, verschijnt deze module niet in het hoofdmenu en verschijnen dus ook de schermen in deze module waarop de gebruiker wel rechten bezit, niet.

Wanneer u een gebruiker rechten geeft op een bepaalde module, betekent dit niet dat de gebruiker ook automatisch rechten bezit op alle schermen, verwerkingen etc. in deze module.

Velden

Script

Systeemprogramma

Licentie

Actief