Verzonden documenten

Proces communicatie externe documenten

In dit scherm kunt u de gegevens bekijken van de documenten die daadwerkelijk zijn verzonden na het uitvoeren van de verwerking Verzenden documenten. Zo kunt u onder meer zien wie de verzending heeft aangemaakt, wanneer dat is gebeurd en welke documenten er zijn verstuurd of afgedrukt. U kunt doorklikken op de entiteit zoals de verkoopofferte om de gehele communicatie voor die offerte in te kunnen zien.

In het scherm Verzonden documenten ziet u het verzonden of afgedrukte rapport of het verzonden elektronische bericht. Met de knop Bijlagen vraagt u een overzicht op van de eventuele bijlagen die met het rapport per mail zijn meegestuurd, bijvoorbeeld tekeningen. Als bij de verzendwijze is aangegeven dat de PDF als bijlage aan de entiteit zoals de verkoopofferte moet worden gekoppeld, is het rapport niet alleen opgenomen in het scherm Verzonden documenten maar ook in het overzicht van bijlagen.

Let op: Als het veld Concept is geactiveerd, is de mail als concept opgeslagen in de map met concepten in het mailprogramma van de gebruiker die de verwerking Verzenden documenten heeft uitgevoerd. Deze gebruiker dient zelf de mail door te sturen naar de personen die de e-mail met bijlagen zouden moeten ontvangen.

Meldingen

Als het verzenden van rapporten of berichten niet naar behoren verloopt, vindt u daar informatie over op tabblad Meldingen.

Elektronisch bericht

Bij het uitvoeren van de verwerking Verzenden documenten wordt het elektronische XML-bericht aangemaakt en bij het importeren wordt het ingelezen. Het is niet nodig om het XML-bericht zelf te bewerken of te controleren. Als u toch het verstuurde bericht wilt bekijken, gaat u naar tabblad Elektronisch bericht.