Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Starten en inloggen

Als u Shop Floor Control (SFC) opstart, verschijnt het startscherm. In de titelbalk aan de linkerkant ziet u waar u zich bevindt:

Titelbalk startscherm

Rechts van deze titelbalk staat de aanduiding van het pad dat u tijdens het inloggen zult volgen om met SFC te gaan werken, de zogenaamde wizardbalk:

Stappenbalk startscherm

Het onderdeel dat de donkerste kleur heeft, is de stap waarop u zich bevindt.

Het logo van Isah dat zich linksboven in het scherm bevindt, is tevens de 'Home'-knop van de applicatie. Als u erop klikt, keert u terug naar dit startscherm of, als u eenmaal bent ingelogd, naar uw persoonlijke startscherm.

Vanaf dit scherm kunt u het pad volgen om in te loggen of de instellingen oproepen met het pictogram Instellingen. Deze instellingen kunt u overigens alleen aanpassen als u daarvoor rechten heeft.

Inloggen

Om in te loggen, kiest u eerst in het startscherm een afdeling. Zodra u een afdeling heeft gekozen, SFC toont alle medewerkers die bij deze afdeling voor SFC zijn aangemeld. Bij de medewerkers kunnen pictogrammen staan:

Aanwezig

De medewerker is aanwezig.

Afwezig

De medewerker is afwezig en niet ingeroosterd.

Selecteer uw naam uit de lijst. Hierna zijn er twee mogelijkheden, afhankelijk van de manier waarop SFC bij uw bedrijf is ingesteld:

  1. De systeeminstellingen staan directe toegang toe: u bent na het opgeven van uw naam direct ingelogd en gaat u naar uw persoonlijke startpagina.
  2. De systeeminstellingen bij uw bedrijf vereisen dat u inlogt: het inlogscherm verschijnt.

    Op het inlogscherm geeft u uw viercijferige inlogcode op. Als u nog geen code heeft, vraagt SFC u om een code in te voeren. Na bevestiging van deze code logt het systeem u in en gaat u naar uw startpagina; bij een volgende keer inloggen dient u dezelfde code op te geven.

    Om uw inlogcode te veranderen logt u in, gaat u naar de instellingen met Instellingen en klikt u op het tabblad Gebruiker.

Aanwezigheid

Als uw bedrijf in SFC de aanwezigheid bijhoudt, ziet SFC u als 'Aanwezig' vanaf het moment dat u bij binnenkomst voor de eerste keer inlogt. SFC meldt u pas af als u in de werkbalk kiest voor Afsluiten:

Afsluiten

Verlaat u tussentijds de terminal, bijvoorbeeld na het aanmelden van een nieuwe bewerking, dan klikt u op Uitloggen om uw scherm te sluiten zonder uw aanwezigheid te beëindigen. Hierna kunnen andere medewerkers de terminal gebruiken om hun bewerkingen te registreren.

Terminals voor aan- en afwezigheidsregistratie

Let op: Het is mogelijk dat de terminal waarop u inklokt, is ingesteld om alleen aan- en afwezigheid te registreren. Is dit het geval, dan ziet u na het inloggen geen bewerkingen en is het dan ook niet mogelijk om bezigheden aan te geven. Als u te laat binnenkomt of te vroeg weggaat, kunt u daarvoor wel een reden aangeven.