Gegevens kopiëren

De kopieerfunctie gebruikt u om records te kopiëren, bijvoorbeeld gelijksoortige artikelen. U hoeft dan alleen de velden aan te passen waarin de artikelen van elkaar verschillen.

1. Open de module en vervolgens het scherm waaruit u een record wilt kopiëren.
  2. Selecteer het record dat u wilt kopiëren.
  3. Klik op Kopiëren (F11) om het record te kopiëren. Dit pictogram werkt op alle tabbladen, behalve op het tabblad Lijst. Het dialoogvenster Gegevens gekopieerd voor later gebruik wordt weergegeven. Dit betekent dat een kopie op het klembord is geplaatst en dat deze kopie gebruikt kan worden bij het toevoegen van nieuwe records.

De kopie wordt op het klembord bewaard totdat u:

4. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.
  5. Klik op Nieuw (CTRL+N) om een nieuw record toe te voegen. Er verschijnt een dialoogvenster met de volgende tekst:

"Er staan gegevens in het geheugen. Wilt u deze gegevens in het nieuwe record kopiëren?" U heeft de keuze uit 'Ja', 'Nee' en 'Nee, gegevens wissen'.

Kies wat u met de gegevens wilt doen. De kopie blijft in het geheugen staan voor verder gebruik, tenzij u kiest voor 'Nee, gegevens wissen'.

Let op: Geef het toegevoegde record een nieuwe code. Codes moeten uniek zijn, dus de kopie mag niet de code van het origineel behouden.