Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Leveringscondities

U gebruikt het scherm Leveringscondities om een indeling op te geven van de leveringscondities die binnen uw bedrijf voorkomen. U kunt hierbij zowel denken aan condities voor de inkoop als de verkoop. De leveringscondities gebruikt u bij klanten en leveranciers. Leveringscondities worden onder andere afgedrukt op de orderbevestigingen en de inkooporders.

De leveringsconditie die op de klant- of leverancierkaart is ingevuld, wordt automatisch overgenomen naar offertes en orders voor de klant en inkooporders aan de leverancier. Het veld is op deze plaats nog te wijzigen.

U kunt leveringscondities voor de afdeling Verkoop bijvoorbeeld gebruiken om een periode tussen bestelling en uitlevering vast te leggen. Voor de afdeling Inkoop zou u er de levertijd van uw leverancier mee kunnen registreren.

Tip: In de module Algemeen kunt u voor dit veld een voorkeurswaarde opgeven die standaard voor alle klanten en/of leveranciers geldt. Deze wordt bij het toevoegen van een nieuwe klant of leverancier vervolgens automatisch ingevuld. U kunt de standaard invulling van het veld altijd nog wijzigen als die voor deze klant of leverancier afwijkt.