Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Betalingscondities

U gebruikt het scherm Betalingscondities om een indeling op te geven van de betalingsvoorwaarden die binnen uw bedrijf voorkomen. U kunt hierbij zowel denken aan condities voor de inkoop als de verkoop. De betalingscondities gebruikt u bij klanten en leveranciers. Betalingscondities worden onder andere afgedrukt op orderbevestigingen, facturen en inkooporders.

De betalingsconditie die op de klant- of leverancierkaart is ingevuld, wordt automatisch overgenomen naar de offertes en orders voor de klant en de inkooporders aan de leverancier. Het veld is op deze plaats nog te wijzigen.

Voor de afdeling Verkoop is de mogelijkheid opgenomen om bij een betalingsconditie een betalingskorting of kredietbeperking op te geven. Bij een betalingskorting kunt u bijvoorbeeld opgeven dat een klant 2% korting krijgt als de factuur binnen 10 dagen voldaan wordt. U kunt echter ook vastleggen dat een klant een boete (kredietbeperking) van 2% krijgt als de rekening niet binnen 10 dagen betaald wordt. De kredietbeperking wordt berekend op het moment dat de verkoopfactuur wordt aangemaakt.

Tip: In de module Algemeen kunt u voor dit veld een voorkeurswaarde opgeven die standaard voor alle klanten en/of leveranciers geldt. Deze wordt bij het toevoegen van een nieuwe klant of leverancier vervolgens automatisch ingevuld. U kunt de standaard invulling van het veld altijd nog wijzigen als die voor deze klant of leverancier afwijkt.

Velden

Type

Betalingstermijn

Termijn

Berekening vervaldatum

Percentage

BTW-code

Grootboekrekening