Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Valuta's

Valutacodes gebruikt u om te verwijzen naar de munteenheid die u hanteert, bijvoorbeeld bij de financiële gegevens van klanten en leveranciers op offertes, orders en dergelijke. Bij de valuta kunt u tevens de wisselkoers aangeven. Bedragen in een buitenlandse valuta kunnen dan worden omgerekend naar uw eigen bedrijfsvaluta, bijvoorbeeld euro's of dollars.

Let op: Om orderbevestigingen, facturen, inkooporders en dergelijke te kunnen maken, moet minstens één valuta als basisvaluta zijn ingesteld.

Tip: Op het scherm Basisgegevens staan twee valuta-instellingen, namelijk in het veld Valuta en in het veld Koerstabelvaluta. In het veld Valuta legt u de basisvaluta vast. Deze geeft aan in welke valuta de bedragen zonder valutacode worden uitgedrukt. Voorbeelden hiervan zijn de functiegroeptarieven en de bedragen in de nacalculatie. Deze valuta staat bij landen die deelnemen aan de euro meestal ingesteld op 'EUR' (euro's). In het veld Koerstabelvaluta geeft u aan ten opzichte van welke valuta u de koersen opgeeft. Als uw bedrijf gevestigd is in een land dat deelneemt aan de euro, dan moet het veld Koerstabelvaluta worden ingesteld op euro's (EUR).

Tip: In de module Algemeen kunt u voor dit veld een voorkeurswaarde opgeven die standaard voor alle klanten en/of leveranciers geldt. Deze wordt bij het toevoegen van een nieuwe klant of leverancier vervolgens automatisch ingevuld. U kunt de standaard invulling van het veld altijd nog wijzigen als die voor deze klant of leverancier afwijkt.

Velden

Valuta

Per

EMU-valuta