Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Landen

U gebruikt landcodes om het land van herkomst van uw relaties vast te leggen. Daarnaast kunt u bij de landcode de adresindeling vastleggen die voor dat land gehanteerd moet worden. De landcodes kunt u gebruiken voor zowel klanten als leveranciers.

U bepaalt zelf hoe de indeling in landcodes eruit komt te zien. Bij het coderen van landen kunt u gebruik maken van bestaande landcoderingen, bijvoorbeeld de 'ISO country codes' of de kentekencodering voor motorrijtuigen ('B' voor 'België', 'GB' voor 'Groot-Brittannië' etc.). Het wordt aanbevolen de kentekencodering voor motorrijtuigen te gebruiken, omdat deze algemeen bekend is.

Landcodes worden gebruikt bij het bepalen van het juiste BTW-tarief op verkoopregels en inkoopfacturen. Hiervoor hanteert Isah de landcode die op het tabblad Algemeen is ingevuld bij de desbetreffende klant of leverancier.

Tip: In de module Algemeen kunt u voor dit veld een voorkeurswaarde opgeven die standaard voor alle klanten en/of leveranciers geldt. Deze wordt bij het toevoegen van een nieuwe klant of leverancier vervolgens automatisch ingevuld. U kunt de standaard invulling van het veld altijd nog wijzigen als die voor deze klant of leverancier afwijkt.

ISO-land