Geplande artikelmutaties

U gebruikt het scherm Geplande artikelmutaties om voor het geselecteerde artikel de geplande wijzigingen te bekijken. Dit kan zowel voorraadmutaties als op-order-transacties betreffen. In het scherm Geplande artikelmutaties heeft u dus in één oogopslag alle informatie tot uw beschikking die van belang is voor planners en inkopers.

De mutaties die u in het venster op het scherm ziet staan, zijn onder te verdelen in af- en bijboekingen (inclusief MRP-orders (type ´Productie´, statustype ´Offerte´) en resulteren in een geplande voorraad per datum. Het uitgangspunt hierbij is de planvoorraad. De planvoorraad is alle voorraad van een artikel die het kenmerk 'Beschikbaar voor bestelpuntmethode en MRP' heeft. Dit kenmerk (en de andere voorraadkenmerken) vindt u terug in het scherm Voorraad.

Isah gebruikt rood om de volgende situaties te markeren:

U gebruikt de velden onder het kopje Selectie om aan te geven volgens welke selectie Isah de mutaties moet aangeven:

Artikelmutaties bij uitwisselbare voorraad van artikelrevisies

Als u gebruikmaakt van revisiebeheer en als ingesteld is dat voorraad van artikelrevisies uitwisselbaar is, dan worden de artikelmutaties van alle revisies van een artikel getoond. Is de instelling niet geactiveerd, dan worden alleen de artikelmutaties getoond van de betreffende revisie.

N.B.: Op-order-transacties hebben geen invloed op de geplande voorraad.

Tip: Als het veld Geblokkeerde voorraad meenemen in het scherm Geplande artikelmutaties geactiveerd is, wordt de geplande voorraad berekend inclusief geblokkeerde voorraad. Het is raadzaam om het veld te activeren, omdat ook MRP en bestelpuntmethode met geblokkeerde voorraad rekenen.

N.B.: Of besteladviezen worden getoond en zo ja, allemaal of alleen de gefiatteerde, is afhankelijk van een instelling in de module Algemeen. Kiest u bij het veld Besteladviezen meenemen in de verwachte voorraad voor 'Nooit', dan worden de besteladviezen niet getoond. Kiest u voor 'Gefiatteerde besteladviezen', dan worden die meegenomen. Kiest u voor 'Alle besteladviezen', dan worden alle besteladviezen in het scherm getoond.