Regiespecificatie

Het scherm Regiespecificatie toont een overzicht van de nacalculatorische aantallen en de commerciële prijzen. In dit scherm kunt u de regels bekijken die zijn aangemaakt uit de boekingen van de nacalculatie en desgewenst wijzigen. Ook kunt u handmatig regels toevoegen. In het scherm vindt u de regels van de verschillende kostenelementen: artikelen, manuren, machine-uren, gereedschap en externe bewerkingen. Op het tabblad Nacalculatie ziet u de originele nacalculatorische gegevens. Vanzelfsprekend kunt u deze gegevens niet aanpassen.

U kunt er voor kiezen om het scherm Regiespecificatie:

U kunt besluiten een bepaalde regel niet te factureren. U kunt de regel verwijderen, maar dan wordt deze telkens opnieuw aangemaakt bij het uitvoeren van de verwerking Aanmaken regiespecificatie. Als u echter in het scherm Regiespecificatie op het tabblad Algemeen het veld Actief leeg maakt, dan wordt de regel niet opnieuw aangemaakt en ook niet gefactureerd.

Wanneer u het scherm Regiespecificatie opent vanuit het scherm Factuuradviezen, dan ziet u waaruit een factuuradvies is opgebouwd. U ziet welke regiespecificatieregels gegroepeerd zijn en hebben geleid tot de desbetreffende factuuradviesregel. De prijs van de factuuradviesregel is de optelsom van de regiespecificatieregels waaruit de regel is opgebouwd. U kunt overigens de knop Regiespecificatie alleen gebruiken bij een factuuradvies voor een regel met regiefactureringstype 'Facturering van regiespecificatie', dus uitsluitend bij factuuradviezen voor kosten en diensten.

Zie ook Regiefacturering.