Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Artikelen

In de module Artikelen registreert en beheert u artikelen die u meer dan eens inkoopt, gebruikt, produceert of verkoopt. Een artikel is een algemene term die kan worden gebruikt voor verschillende zaken, zoals goederen of diensten.

Isah kent de volgende artikeltypes:

Van de koopdelen en maakdelen kunt u de voorraad bijhouden. Maakdelen en functiestuklijsten kunnen compleet met productcalculatie worden opgenomen. Daarnaast kunt u basisgegevens opnemen, zoals afmetingen, magazijnlocatie en inkoop- en verkoopprijzen.

Artikelen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt:

Wel of geen eigen calculatie per product?

Om de module Artikelen overzichtelijk te houden, nemen sommige bedrijven geen artikelen op die zij slechts eenmalig of incidenteel produceren of inkopen. Voor dergelijke artikelen werken zij met dummy-artikelen. Dit zijn artikelen die de ene keer product X en de andere keer product Y aanduiden. Voor deze artikelen wordt pas in de productiemodules een (klantspecifieke) calculatie toegevoegd.

Andere bedrijven kiezen er echter bewust voor ook eenmalige producten met een eigen artikelcode en calculatie in de module Artikelen op te nemen. Dit wordt vooral gedaan door bedrijven waarvoor traceerbaarheid erg belangrijk is.

In deze map

Artikelen

Artikelverkenner

Basisgegevens artikelen

Calculatie/productie

Kenmerken

Traceability

Verwerkingen

Overzichten