Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Journaal

Het journaal is een overzicht van alle transacties. De gegevens zijn afkomstig van de kas/bank-, verkoop- en inkoopdagboeken.

Kolom

Omschrijving

Periode

Hier ziet u de periode zoals die is gedefinieerd in het scherm Boekperiodes.

Datum

Dit is de datum van de boeking.

Rekening

Dit is de grootboekrekening waarop geboekt is

Debiteur

De naam of de code van de debiteur wordt hier getoond.

Crediteur

De naam of de code van de crediteur wordt hier getoond.

Factuur/referentie

Dit is de factuurcode of de referentie van de inkoop- of verkoopfactuur.

Kostenplaats

Dit is de grootboekrekening waarop geboekt is

Omschrijving transactie

Hier wordt de naam van de transactie getoond.

Bedrag

Dit is het bedrag van de transactie per rekeningnummer.

Tip: Als u naast de crediteur- of debiteurcode ook de naam op het scherm wilt tonen, klikt u op de knop Kolommen en sleept u 'Omschrijving' naast de kolomkop 'Debiteur' of 'Crediteur'.

In deze map

Journaalpost (Journaal - Filter)