Afletteren

Afletteren van transacties doet u als volgt:

1. Selecteer de transacties die u wilt afletteren (met Shift+muisknop of Ctrl+muisknop).
  2. Sleep de transacties naar de onderste helft van het scherm.
  3. Klik op de knop Afletteren. De knop is alleen zichtbaar als de cursor in de onderste helft van het scherm staat.

Resultaat

Als de bedragen van de geselecteerde transacties in balans zijn, verdwijnen de regels van het scherm. Met de knop Alle regels tonen kunt u de regels weer zichtbaar maken. Zijn de bedragen niet in balans, dan verschijnt eerst nog het scherm Verschil afletteren boeken. Hiermee kunt u het ontstane verschil boeken als in Isah Finance voor verschillen een dagboek en één of meer grootboekrekeningen zijn ingesteld.