Aanmaningen aanmaken

Als u een selectie openstaande facturen heeft gemarkeerd voor aanmaning met de knop (De)selecteren aanmaning, gebruikt u de knop Aanmaningen aanmaken om daadwerkelijk de aanmaningen voor de vervallen facturen aan te maken.

Klik in de Wizard die gestart wordt op dit pictogram om een afdrukvoorbeeld van de aanmaning te bekijken.

In de Wizard geeft u op of u de aanmaning als PDF wilt opslaan en/of wilt afdrukken. Kiest u voor PDF, activeer dan het veld Map openen om direct de map te openen waarin de aanmaning is opgeslagen na het voltooien van de verwerking.

In het scherm Aanmaningen wordt bijgehouden wat het volgnummer van de aanmaning is. De aanmaning wordt gemaakt met de ingestelde lay-out die bij dat volgnummer past. Per debiteur en per taal kunnen de eerste, tweede en derde aanmaning verschillende teksten hebben (voor alle daaropvolgende aanmaningen is geen lay-out meer beschikbaar).

N.B. Er wordt één aanmaning per debiteur per lay-out aangemaakt. Zijn er voor een debiteur meerdere openstaande facturen maar hebben de aanmaningen verschillende volgnummers, dan worden er meerdere aanmaningen gemaakt.