Instellingen in de module Algemeen

Eenheid van de normcapaciteit

De eenheid van de normcapaciteit kan staan op 'Minuten per stuk' of 'Aantallen per uur'. Deze keuze wordt eenmalig gemaakt, waarna er calculaties op gebaseerd worden. U geeft bijvoorbeeld aan dat een capaciteitsgroep standaard 100 stuks per uur kan produceren. Dit wordt in Isah als volgt weergegeven:

Normcapaciteit: 100 Aant./uur

Verandert u de normcapaciteit in 'Minuten per stuk', dan verandert de normcapaciteit van de capaciteitsgroep en staat er vanaf dat moment het volgende:

Normcapaciteit: 100 Min./stuk

U vindt de eenheid van de normcapaciteit in het scherm Basisgegevens op het tabblad Instellingen.

Mantijd gelijk aan machinetijd

Als u dit veld activeert, worden de machinetijden die u in Isah invult, automatisch ook bij de mantijden gezet. Deze zijn dan niet meer te wijzigen. Laat u dit veld leeg, dan is het mogelijk om aparte man- en machinetijden op te geven. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn als een personeelslid een machine alleen hoeft in te stellen en aan te zetten en dan verder voor de bewerking niet meer nodig is.

U vindt deze instelling in het scherm Basisgegevens op het tabblad Calculaties.

Voorkeurswaarden voor statussen

Als u een productiedossier of bewerking handmatig plant, dan is het mogelijk om dit zichtbaar te maken met een aparte status. Deze status wordt toegekend aan het productiedossier of aan de bewerkingsregel die u met de hand heeft gepland. De statussen die u hiervoor wilt gebruiken, staan als voorkeurswaarden in de module Algemeen.

U vindt de voorkeurswaarden in het scherm Voorkeurswaarden op het tabblad Productie: Productiestatus na handmatig plannen en Bewerkingsstatus na handmatig plannen.