Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Instellingen in de capaciteitsgroepen

Capaciteit opgeven

Isah plant door de capaciteit die benodigd is voor productiedossiers af te zetten tegen de in de capaciteitsgroepen opgegeven capaciteit. Voordat u kunt gaan plannen, dient u dan ook capaciteitsgroepen op te geven met een bepaalde capaciteit. Deze capaciteit zet u in de capaciteitsregels. Nadat u de capaciteit voor de verschillende capaciteitsgroepen heeft doorgerekend, kan Isah deze gebruiken om mee te plannen.

Capaciteitsgroepen toevoegen

Capaciteitsregels toevoegen

Capaciteit berekenen

Instellingen opgeven

Bij de capaciteitsgroepen geeft u niet alleen de capaciteit aan; u geeft er ook verschillende andere instellingen op. De meeste zijn slechts voorkeurswaarden die worden overgenomen naar een productiedossier zodra de capaciteitsgroep daar in een bewerkingsregel wordt opgenomen. Andere kunt u niet meer wijzigen.

Instelling

Uitleg

Te wijzigen in productiecalculatie bewerkingen?

  • Inplannen tot %

Dit percentage geeft aan welk deel van de capaciteitsgroep ingepland mag worden om de bewerking uit te voeren. Hiermee wordt aangegeven dat niet alle beschikbare uren van de capaciteitsgroep voor de bewerking gebruikt worden, bijvoorbeeld omdat er altijd ruimte moet zijn om een spoedorder uit te kunnen voeren of eventuele storingen op te lossen.

Het percentage wordt berekend over de waarde in het veld Uren per dag uit de capaciteitsregels.

Nee

  • Te plannen per dag

Hier vult u een dagcapaciteit in om de opgegeven beschikbare capaciteit van de capaciteitsgroep in te perken (zie Berekende capaciteit). Wanneer op een capaciteitsgroep gepland wordt met meerdere mensen of machines, kan in Te plannen per dag worden aangegeven dat niet alle capaciteit voor één bewerking gebruikt kan of mag worden. Als er bijvoorbeeld 3 machines zijn met een capaciteit van 8 uur, vult u in Te plannen per dag 8 uur in. Voor de bewerking wordt dan in plaats van 24 uur per dag (3 * 8 uur) slechts 8 uur per dag gepland.

Als u '0' invult, geldt dat er geen beperking is voor Te plannen per dag.

Ja

  • Op basis van manuren/machine-uren

De kern van de planning bestaat uit het inplannen van de plantijden van de bewerkingen. Steltijden en bewerkingstijden, waarmee een doorlooptijd wordt berekend, kunt u echter aangeven voor mensen en voor machines. In het veld Op basis van geeft u aan of u wilt plannen met mantijden of machinetijden.

Ja

  • Eindig vs. oneindig

Zie Plannen tegen eindige capaciteit en Plannen tegen oneindige capaciteit

Ja

  • Bij oneindig: minimale en vaste doorlooptijd

Zie Plannen tegen oneindige capaciteit

Ja

  • Bij eindig: aaneengesloten of niet

Zie Plannen tegen eindige capaciteit

Ja

  • Normcapaciteit

Zie De normcapaciteit in de capaciteitsgroepen

Soms