Documenten

In het scherm Documenten registreert, wijzigt en verwijdert u documenten als u gekozen heeft voor centraal beheer van documenten.

Als u werkt met centraal beheer van documenten, registreert u een document eenmalig in het scherm Documenten en koppelt het document vervolgens op eenvoudige wijze aan alle records waarbij het document hoort. Zo kunt u bijvoorbeeld een offerte zowel koppelen aan de klant waarvoor de offerte bedoeld is als aan de verkoopofferte in het scherm Verkoopoffertes. Voor centraal beheer van documenten moet Automatische documentregistratie bij invoeren documentkoppeling leeg zijn.

Centraal beheer is met name geschikt als u meerdere koppelingen wilt aanbrengen, aangezien u de registratie eenmalig is en het beheer op één plek plaatsvindt.

Het registreren en koppelen zijn aparte stappen waarvoor gebruikers verschillende rechten kunnen hebben. Gebruikers die mogen koppelen hebben bijvoorbeeld niet altijd de bevoegdheid om documentgegevens te wijzigen of documenten te verwijderen.

Als u verwacht documenten maar één keer te hoeven koppelen, gebruikt u snelle documentregistratie.