Documenten (knop)

Met documentbeheer koppelt u documenten zoals tekeningen en offertes aan klanten, leveranciers, verkooporders, productiedossiers, etc. zodat ze op de juiste plaats beschikbaar zijn. Er zijn verschillende manieren van documentbeheer, maar bij alle methodes koppelt u de documenten met de knop Documenten die u in een groot aantal schermen terugvindt. Met instellingen bepaalt u de methode van documentbeheer.

Snelle documentregistratie

Maakt u gebruik van snelle documentregistratie, dan beheert u de documenten ook met de knop Documenten. Daarvoor moet de insteling Automatische documentregistratie bij invoeren documentkoppeling geactiveerd zijn. Als u werkt met snelle documentregistratie, dan wordt het document automatisch geregistreerd als u het document koppelt.

De documenten onderhoudt en beheert u in het scherm waarmee u ook de koppeling en de registratie realiseert. Als u bijvoorbeeld een offerte aan een klant heeft gekoppeld, dan wijzigt of verwijdert u het document en de koppeling in de module Klanten, scherm Klanten, knop Documenten.

Laatste koppeling en registratie tegelijk verwijderen

Het is mogelijk om bij het verwijderen van de laatste koppeling van een document automatisch de registratie zelf te laten verwijderen. Daarvoor activeert u de instelling Documentregistratie verwijderen bij verwijderen laatste koppeling.

Tabblad Algemeen

Velden

Bestand/map

Trefwoorden

Type

Groep

Status

Kopje Revisie

Tabblad Vervolg

Velden

Actie

Onderdeel van document

Tabblad Communicatie

Als u in een aantal inkoop- en verkoopschermen met de knop Documenten het scherm Documenten opent, vindt u het tabblad Communicatie indien u gebruikmaakt van Communicatie externe documenten.

U kunt aangeven dat documenten altijd meegestuurd moeten worden met één of meer rapporten. Als bij het document een documenttype is ingevuld, dan worden de instellingen voor verzending als bijlage automatisch overgenomen van het documenttype. Desgewenst kunt u deze ingevulde instellingen bij de documentkoppeling nog wijzigen. Verzonden bijlagen kunt u terugvinden in het scherm Verzonden documenten.

Voorbeeld

Een tekening is gekoppeld aan een verkoopofferte. Bij de documentkoppeling is aangegeven dat de tekening altijd moet worden meegestuurd met het rapport Verkoopofferte. Bij het verzenden van de verkoopofferte wordt de tekening dan automatisch meegestuurd.