Documenttypes

Met documentbeheer koppelt u documenten zoals tekeningen en offertes aan klanten, leveranciers, verkooporders, productiedossiers, etc. zodat ze op de juiste plaats beschikbaar zijn. Documenten kunnen werktekeningen, brieven, servicecontracten of spreadsheets, etc. zijn. U kunt documenten groeperen in documenttypes.

Met een documenttype kunt u aangeven welk bestandstype een document heeft. Als u bijvoorbeeld de documenten oproept die u bij een klant heeft opgenomen, dan ziet u aan het documenttype onmiddellijk wat voor type document het betreft. Documenttypes kunnen bijvoorbeeld Word-documenten, Excel-documenten, HTML-documenten of AutoCAD-tekeningen zijn.

Als u gebruikmaakt van Communicatie externe documenten kunt u met een documenttype aangeven dat documenten altijd meegestuurd moeten worden met één of meer rapporten. Dat doet u op tabblad Communicatie.