0174 Documenttypes - Communicatie

Als u gebruikmaakt van Communicatie externe documenten kunt u met een documenttype aangeven dat documenten altijd meegestuurd moeten worden met één of meer rapporten. Als een documentkoppeling wordt aangemaakt, worden automatisch de instellingen overgenomen van het documenttype van het document.

Voorbeeld

Het document 'Onderhoudsplan' moet met bepaalde verkooprapporten worden meegestuurd. Het document heeft het documenttype 'Verkoopbijlage'. Bij dit documenttype is aangegeven dat documenten van dit type als bijlage verzonden moeten worden met de verkoopofferte en orderbevestiging. Als u het document 'Onderhoudsplan' aan de verkoopregel koppelt met de knop Documenten worden de instellingen van het documenttype overgenomen. Bij het verzenden van de verkoopofferte of orderbevestiging wordt dan automatisch het document 'Onderhoudsplan' meegestuurd. De verzonden bijlage kunt u terugvinden in het scherm Verzonden documenten.