Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Document-acties

In het scherm Document-acties koppelt u scripts aan een document-actie. Als u gebruikmaakt van een documentmanagementsysteem, onderhoudt en beheert u documenten in dat pakket. Met scripts voert u acties met documenten uit in Isah. Die selecteert u in het menu Bewerken in het scherm Documenten of het koppelingsscherm. De scripts zullen meestal het documentmanagementsysteem aanroepen om verwerkingen te kunnen uitvoeren in dat pakket, zoals het openen van het document.

Scripts kunt u voor alle manieren van documentbeheer gebruiken. U kunt bijvoorbeeld instellen dat bepaalde gebruikers documenten alleen mogen lezen met een viewer. U geeft die gebruikers dan geen rechten voor de verwerking Document openen en gebruikt een script om de viewer aan te roepen. Dat script selecteert u in het veld Actie.

Door de document-actie aan een bepaald type document te koppelen, kunnen de acties met het script voor documenten van dit type worden uitgevoerd. Bij de acties die u met een script uitvoert, kunt u denken aan het aanmaken van een nieuw document, het bekijken en het wijzigen van een bestaand document, etc. Bij de documenttypes waaraan u de document-acties koppelt, kunt u denken aan documenten van het type 'Word' en documenten van het type 'Excel'.

De document-actie die via het documenttype aan een specifiek document is gekoppeld, bepaalt welke bewerkingen, de document-acties, u kunt uitvoeren. U voert deze document-acties uit in het scherm Documenten. Wanneer u een bepaalde document-actie kiest in het menu Bewerken, wordt voor het geselecteerde document gekeken tot welk documenttype het behoort. Vervolgens wordt gekeken welke document-actie aan dit documenttype is gekoppeld. Tot slot wordt gekeken welke scripts aan de document-actie zijn gekoppeld. Dit script wordt vervolgens uitgevoerd.

Het script kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het juiste bewerkingsprogramma wordt gestart, de revisiecode van het document wordt opgehoogd en er een boodschap naar het documentmanagementsysteem wordt verstuurd. In het scherm Scripts vindt u het standaardscript I0032. U kunt dit script direct gebruiken of aanpassen aan uw wensen.