Verkoopstatusbereik

U gebruikt het scherm Verkoopstatusbereik om rechten aan te geven voor een bepaald statusbereik. Of deze rechten gelden voor een enkele gebruiker of een gebruikersgroep, is afhankelijk van de plaats waar u het scherm heeft opgeroepen: in het scherm Gebruikersgroepen of in het scherm Gebruikers.

Verkoopstatussen worden gebruikt om aan te geven in welke fase een verkoopregel zich bevindt, bijvoorbeeld in de fase 'Offerte' of in de fase 'Productie'. Als u rechten toekent aan een bepaald statusbereik, betekent dit dat de gebruikers(groepen) in principe alleen statussen mogen verzetten die binnen dat bereik vallen (zie het veld Wijzigingen toestaan). Verwerkingen die statusrechten buiten hun bereik vereisen, mogen zij niet uitvoeren.

U zorgt er op deze manier bijvoorbeeld voor dat bepaalde gebruikers alleen rechten hebben voor de offertefase, en dat andere gebruikers alleen rechten hebben voor de statussen in de fase 'Productie'.

U kunt meerdere statusregels toevoegen, bijvoorbeeld als de gebruiker(sgroep) rechten heeft voor het begin en einde van het verkooptraject, maar niet voor de statussen die in de productiefase vallen:

• Beginstatus 00

Offerte

Eindstatus 35

Orderbevestiging

• Beginstatus 70

Expeditie

Eindstatus 99

Historie

Een gebruiker met deze statusrechten heeft geen rechten voor verkoopregels met een status tussen de 35 en de 70, maar wel voor de statussen daarvoor en daarna.

Let op: Als u niet wilt werken met statusrechten, moeten alle gebruikers rechten hebben voor alle statussen (dus vanaf de eerste tot en met de laatste), anders kan niemand statussen verzetten.

N.B.: Als u een nieuwe gebruiker(sgroep) aan Isah toevoegt, heeft deze gebruiker(sgroep) geen statusrechten. U wijzigt dit door regels toe te voegen met statusrechten of door in de verwerking Aanmaken rechten gebruiker of Aanmaken rechten gebruikersgroep het veld Maximumstatusbereik toekennen te activeren.

Velden

Beginstatus, Eindstatus

Wijzigingen toegestaan

Werkvoorraad