Gebruikers

In het scherm Gebruikers geeft u aan welke werknemers binnen uw organisatie toegang hebben tot Isah. Voor elk van deze gebruikers legt u een naam vast en een aantal basisgegevens. Een gebruiker kan pas met Isah werken als:

Het verdient de voorkeur om aan een gebruiker daarnaast een wachtwoord toe te kennen. Als u echter gebruikmaakt van de functie Integrated login (zie hieronder) is dat niet nodig. In dat geval koppelt u de Windows-gebruikersnaam aan een gebruiker.

Per gebruiker kunt u verschillende autorisaties instellen. Alleen gebruikers die applicatiebeheerder zijn, krijgen automatisch rechten voor bepaalde schermen, zodat ze bijvoorbeeld nieuwe gebruikers kunnen aanmaken en wachtwoorden opnieuw kunnen instellen. U kunt u met de verschillende knoppen in de knoppenbalk voor een gebruiker aangeven:

Tip: Voor een snel overzicht van de rechten en het statusbereik die per gebruiker zijn toegekend, selecteert u de gebruiker waarover u meer informatie wilt inzien. Vervolgens opent u het menu Info en kiest u een van de infoschermen.

N.B.: Als u een nieuwe gebruiker(sgroep) aan Isah toevoegt, heeft deze gebruiker(sgroep) geen statusrechten. U wijzigt dit door regels toe te voegen met statusrechten of door in de verwerking Aanmaken rechten gebruiker of Aanmaken rechten gebruikersgroep het veld Maximumstatusbereik toekennen te activeren.

Integrated Login

Met de functie Integrated login is het mogelijk om automatisch in Isah in te loggen als u bent aangemeld bij Windows. De instelling is van toepassing op alle Isah-administraties en op alle Isah-gebruikers die gekoppeld zijn aan een Windows-gebruiker. Bij een automatische login wordt de Isah-gebruiker ingelogd die gekoppeld is aan de ingelogde Windows-gebruiker met de administratie waarin de Isah-gebruiker de voorgaande keer is ingelogd. Om Integrated login te kunnen gebruiken koppelt u eerst Isah-gebruikers aan hun Windows-gebruikersnaam en vervolgens activeert u de instelling Integrated login in de Isah License server.

De volgende scenario's kunnen zich voordoen:

Als Integrated login actief is, wordt geen gebruik meer gemaakt van de wachtwoorden van Isah-gebruikers. De verwerking wachtwoord van de Isah-gebruiker te wijzigen is dan ook niet beschikbaar.

Command line login