Capaciteitsoverzicht

Bekijk deze informatie als u het capaciteitsoverzicht opent vanuit het menu Info in het scherm Projectregels planning

Tip: Er is een instructiefilm beschikbaar die de mogelijkheden van het capaciteitsoverzicht uitgebreid laat zien. Start deze film hier: Inzicht in de capaciteit.

Het scherm Capaciteitsoverzicht is een grafisch overzicht van de bezettingsgraad van capaciteitsgroepen. U kunt het overzicht raadplegen om knelpunten in de planning te signaleren. Eventuele problemen kunt u oplossen door bewerkingen te herplannen in het Bewerkingsplanbord.

De gegevens uit het capaciteitsoverzicht zijn afkomstig uit verschillende schermen:

In het scherm ziet u alleen de bezetting van bewerkingen die aan de volgende voorwaarden voldoen:

De gegevens worden getoond over de periode die in de werkbalk Periode is aangegeven.

Capaciteitsgroepen of personeelsleden tonen

Met een preset geeft u aan welke gegevens het grafische overzicht moet tonen:

Bezettingspercentages van elkaar onderscheiden

Rechts in het scherm ziet u het bezettingspercentage. De bezetting per capaciteitsgroep wordt weergegeven in de tijd. U kunt grafisch een onderscheid maken tussen bezettingspercentages. In het scherm Instellingen capaciteitsoverzicht kent u dan een kleur toe aan verschillende reeksen percentages.

Weergave scherm Capaciteitsoverzicht aanpassen

De weergave van het scherm Capaciteitsoverzicht kunt u aanpassen aan uw informatiebehoefte. Dat doet u met het scherm Eigenschappen Gantt-diagram (menu Beeld, Instellingen Gantt-diagram, Eigenschappen) en/of in de werkbalken in het scherm Capaciteitsoverzicht.

De volgende instellingen kunt u invoeren: