Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Orderkoppeling

Om in een project te kunnen rekenen met ordergegevens, koppelt u met de knop Orderkoppeling een order(regel) aan een projectregel. U bepaalt per projectregel welke soort order(regel)s uit de orderstructuur u aan een projectregel koppelt in het veld Soort koppeling. U kunt aan een projectregel meerdere orders of orderregels koppelen, maar ze moeten wel tot dezelfde soort orders of regels behoren, zodat de gegevens gesommeerd getoond kunnen worden in verschillende projectvelden. Verschillende productieorders aan een projectregel koppelen mag dus wel, maar een termijnfactuurregel en een verkoopregel samen niet.

Welk scherm u oproept met de knop Orderkoppeling en welke velden zichtbaar zijn, is afhankelijk van het soort koppeling waarvoor gekozen is. Op het scherm worden enkele informatieve velden uit de gekoppelde order getoond. Bij gekoppelde verkooporders worden onder meer de ordercode, de orderdatum en de gewenste verzenddatum getoond. Als u op tabblad Lijst dubbelklikt op de regel, opent u de order(regel) zodat u de ordergegevens kunt bekijken en desgewenst aanpassen.

Voorbeelden

De eenvoudigste koppeling maakt u door alleen een relatie te leggen tussen een project en een verkooporder met productieorders. U heeft dan snel een overzicht van financiële en planningsgegevens.

Als u gedetailleerde voortgangsinformatie wilt zien, koppelt u een verkooporder aan het project en productieorders aan een fase.

Als u daarnaast kritische bewerkingen wilt kunnen volgen, dan koppelt u een verkooporder aan het project, productieorders aan een fase en de bewerkingen aan activiteiten binnen de fase.

Als u termijnfacturen in de tijd uit wilt zetten zodat u ze kunt volgen, kunt u ze koppelen aan mijlpalen. Zo kunt u bijhouden wanneer welke termijnen gefactureerd moeten worden.

Als u de levertijd van bestelde artikelen wilt kunnen bewaken, kunt u inkoopregels koppelen, bijvoorbeeld aan de mijlpaal 'Start productie'. Zo kunt u zien of belangrijke inkopen op tijd binnenkomen voor verwerking in de productie.

Om na te kunnen gaan of u op tijd kunt leveren, kunt u verzendregels koppelen, bijvoorbeeld aan de mijlpaal 'Toegezegde leverdatum'.