Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Toelichting bij het zoekpad voor omzet- en kostenboekingen

Verkoopsoort

De verkoopsoort op de verkooporder is de eerste stap in het zoekpad. Is bij de verkoopsoort die op de order is ingevuld een grootboekrekening opgegeven, dan selecteert Isah deze.

Product-marktcombinatie

Is voor de verkoopsoort geen grootboekrekening ingevuld, dan kijkt Isah of er een product-marktcombinatie gedefinieerd is die voor de boeking van toepassing is. Hiervoor wordt via de offerte of order nagezocht tot welke klantgroep de klant behoort en tot welke artikelgroep het verkochte artikel behoort. Is voor deze combinatie een product-marktcombinatie gedefinieerd waarbij ook de relevante grootboekrekening is ingevuld, dan selecteert Isah deze grootboekrekening.

Prioriteit: Klant of Product

Is geen product-marktcombinatie van toepassing of is bij de product-marktcombinatie geen grootboekrekening ingevuld, dan wordt het vervolg van het zoekpad bepaald door de prioriteit die u instelt in het scherm Financieel op het tabblad Algemeen:

Vangnet

Als geen grootboekrekening is gevonden, dan kijkt Isah naar de vangnetrekeningen. Deze rekeningen zijn bedoeld om boekingen op te vangen die Isah met het bovenstaand zoekpad niet van grootboekrekeningen kon voorzien.

Let op: Is in het zoekpad geen grootboekrekening gevonden en is ook geen vangnetrekening ingesteld, dan wordt de boeking niet uitgevoerd.