Verwerken uitgiftes artikelen

Als u artikelen wilt uitgeven op een productieorder of kostenplaats, registreert u die uitgiftes in het mutatiebestand Uitgiftes artikelen. Om een geregistreerde uitgifte te boeken, dient u de uitgifte echter ook te verwerken met Verwerken uitgiftes artikelen.

N.B.: Als u slechts één uitgifteregel wilt verwerken, dan selecteert u deze in het scherm Uitgiftes artikelen en opent u Verwerken uitgiftes artikelen via het menu Bewerken.

Let op: U kunt alleen gefiatteerde uitgifteregels verwerken. Een uitgifteregel is gefiatteerd wanneer voor de uitgifteregel in het scherm Uitgiftes artikelen een uitgiftedatum is ingevuld en het veld Status uitgifte staat ingesteld op 'Klaar voor verwerken'.

Resultaten

Als de uitgifte verwerkt wordt, gebeurt het volgende:

Voorraaduitgifte

• Isah boekt de hoeveelheid van de uitgifte van de voorraad af
  • Isah vermindert de gereserveerde voorraad met dezelfde hoeveelheid
  • Als het een uitgifte van een artikel betreft waarvoor in de productieorder nog geen calculatieregel aanwezig was ('productieorder ongepland'), maakt Isah automatisch een calculatieregel aan.

Het resultaat van de verwerking van de uitgifte op voorraad kunt u bekijken in het Voorraadoverzicht in de module Artikelen.

Op order

• Isah boekt de hoeveelheid van de uitgifte van de locatie-OHW af
  • Isah vermindert de reservering op de order met dezelfde hoeveelheid.