Documenten zoeken

U gebruikt de verwerking Documenten zoeken om uw documenten op diverse kenmerken en trefwoorden te doorzoeken.

U gaat als volgt te werk:

1. Activeer de velden op basis waarvan u naar een document wilt zoeken. Het betreft de kenmerken en trefwoorden die zijn opgegeven bij de registratie van de documenten (in het scherm Documenten of in de koppelingsschermen). U activeert bijvoorbeeld zowel Omschrijving als Trefwoorden als u een offerte zoekt maar niet zeker weet of de term 'offerte' voorkomt in de omschrijving of de trefwoorden van het document.
  2. Selecteer het criterium dat van toepassing is. Als bijvoorbeeld de term 'tekening' in de omschrijving voor moet komen, selecteert u Bevat.
  3. Voer in het veld Zoektekst de term in waarop gezocht moeten worden, bijvoorbeeld 'tekening' of 'offerte'. De zoekprocedure is niet hoofdlettergevoelig.

Voor het zoeken op opmerking of trefwoorden, kunt u de volgende tekens gebruiken:

Zoeken naar

Tekens

Voorbeelden

Een willekeurig teken

_

w_t

Levert alle documenten op waarin tekenreeks 'wit', 'wat', etc. voorkomt.

Elk willekeurig teken in het opgegeven bereik

[]

Lo[g,t]

Levert alle documenten op waarin tekenreeks 'log' en 'lot' voorkomt.

Elk willekeurig teken niet in het opgegeven bereik

[^]

Lo[^g,t]

Levert alle documenten op waarin tekenreeks 'log' en 'lot' niet voorkomt.

4. Klik op de knop Toepassen. Er verschijnt een melding over hoeveel documenten er zijn gevonden. Tevens krijgt u een overzicht van de gevonden documenten. Door te dubbelklikken op de resultaatregels opent u het scherm Documenten en wordt het gevonden document geselecteerd.