Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Engineering-items

Engineering-items gebruikt u om het synchroniseren van externe stuklijsten met een productiedossier te faseren. De beslissing wie wat op welk moment mag synchroniseren kan dan bewust worden genomen en met rechten in Isah worden vastgelegd. Zo kunt u een functiescheiding realiseren tussen bijvoorbeeld de engineer en de werkvoorbereider. Een structuur van engineering-items vergt wel extra administratieve handelingen: elk engineering-item moet namelijk uiteindelijk gekoppeld worden aan een artikel. Voor elk engineering-item moet er dus een artikel aanwezig zijn.

Artikel koppelen aan engineering-item

Koppelen van een artikel aan een engineering-item kunt u op verschillende manieren doen in het scherm Engineering-items:

Artikelen die worden gekoppeld aan engineering-items zijn in principe dummy-artikelen. De specificaties worden bepaald door het engineering-item.

Voorbeeld

In uw assortiment heeft u een product A waarvan de specificaties (deels) door de klant worden bepaald. Telkens als u product A verkoopt, vindt engineering plaats. Ieder nieuw document voor product A dat engineering op basis van de klantvraag aanmaakt, wordt een nieuw engineering-item. Al deze verschillende engineering-items maken gebruik van hetzelfde artikel A.

Voor standaardartikelen, artikelen waarvoor geen klantspecifieke engineering plaatsvindt, maakt u doorgaans geen engineering-items aan. De documenten koppelt u rechtstreeks aan een artikel.

Het gekoppelde artikel bepaalt het artikeltype en de bestelcode. Het engineering-item heeft een eigen eenheidscode en eenheid die met een volgindicator aan het artikel worden gekoppeld.

Synchroniseren

De stuklijst van engineering-items is gelijk aan die in het CAD- of PDM-pakket. Als u vanuit het CAD- of PDM-pakket de gegevens overneemt naar de engineering-items, ziet u in Isah de laatste stand van zaken. Het engineering-item synchroniseert u met een productiedossier.

U kunt alvast gegevens van het onderdeel invullen die bij het synchroniseren overgenomen worden naar het artikel of het productiedossier.

Engineering-itemrevisies aanmaken

Een nieuw engineering-item krijgt automatisch een revisie toegewezen. Engineering-itemrevisies maakt u aan met de verwerking Aanmaken engineering-itemrevisie.

Engineering-items verwijderen

Engineering-items kunt u op de volgende manieren verwijderen: