Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Gemiddelde inkoopprijs

Het scherm Gemiddelde inkoopprijs toont een overzicht van iedere herberekening van de gemiddelde inkoopprijs van artikelen waarvan de voorraadwaarderingsmethode is ingesteld op 'Gemiddelde inkoopprijs (GIP)'.

In het overzicht wordt onder andere aangegeven:

Naast de aanpassingen die zijn veroorzaakt door het verwerken van artikelontvangsten en inkoopfacturen toont het scherm ook informatie over de handmatige GIP-aanpassingen en de GIP-aanpassingen die zijn uitgevoerd met de verwerking Aanpassen prijzen groepsgewijs.

Als u het scherm opent, ziet u van ieder artikel één regel, met de informatie van de meest recente GIP-berekening. U kunt de selectiemogelijkheden aan de linkerkant van het scherm gebruiken om ook historische berekeningen op te vragen. Per regel ziet u alle relevante informatie van een GIP-berekening, waaronder:

Wanneer u wilt starten met het bijhouden van de gemiddelde inkoopprijs voor bepaalde artikelen, is het noodzakelijk om een goede startsituatie te creëren. U vindt hierover meer informatie bij de verwerking Initialiseren gemiddelde inkoopprijs.

N.B.: Wanneer het aantal regels dat getoond wordt in dit scherm te groot wordt, dan kunt u er voor kiezen regels te verwijderen. U gebruikt hiervoor de verwerking Verwijderen regels gemiddelde inkoopprijs.