Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Aanmaken offertes/orders uit meldingen

U gebruikt de verwerking Aanmaken offertes/orders uit meldingen om vanuit een servicemelding direct een serviceofferte of -order aan te maken. Bij de verdere afhandeling van de storing houdt Isah rekening met de voorwaarden uit de contractversie die voor het object geldt.

Er kan alleen een order uit een servicemelding worden gemaakt als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Resultaten

Bij het uitvoeren van de verwerking Aanmaken offertes/orders uit meldingen wordt een order aangemaakt in het scherm Verkooporders. Isah maakt één of meer verkoopregels aan.

Voor het aanmaken van de verkoopregel gebruikt Isah het artikel dat is vastgelegd voor het relatiebeheertype dat in de servicemelding is gebruikt. U wordt aangeraden om hiervoor artikelen van het type 'Dienst' te gebruiken. Als u wilt werken met productieorders, geeft u op dat er naast een verkooporder ook automatisch een productieorder moet worden aangemaakt. Deze artikelen kunt u bijvoorbeeld registreren onder namen als 'Storing', 'Correctief', 'Service' etc.

Afhankelijk van de gespecificeerde voorwaarden/kosten in de contractversie worden er extra verkoopregels of subregels aangemaakt voor te berekenen kosten zoals voorrijkosten.

De verkoopsoort van de serviceorder wordt bepaald op basis van het volgende zoekpad:

Velden

Datum, Correctie uiterste startdatum