Van inkooporder naar verkooporder

Als een inkooporder wordt overgezet naar het verkopende bedrijf, worden daar verkooporders, verkoopregels en verzendregels aangemaakt overeenkomstig de inkooporders, inkoopregels en ontvangstregels van het inkopende bedrijf.

Een inkoopofferte leidt tot een verkoopofferte; een inkooporder leidt tot een verkooporder.

Om inkooporders om te zetten naar verkooporders volgt u onderstaande stappen:

1. Ga naar de module Inkoop, scherm Inkooporders, menu Bewerken, en kies voor Verzenden interne inkoopopdrachten. Isah maakt een selectie van de te verzenden inkooporders op basis van de gegevens die u heeft ingevuld in het scherm Relaties tussen bedrijven.
  2. Ga naar de module Verkoop, scherm Verkooporders, menu Bewerken, en kies voor Ontvangen interne inkoopopdrachten. Isah maakt nu de verkooporders aan die bij de ontvangen inkooporders horen.

Intercompany: Van inkooporder naar verkooporder

Velden

Verkoopdossier

Waar haalt Isah de invulling vandaan?

Klant

Dit is de klantcode volgens de gegevens in het scherm Klanten.

Contactpersoon

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Debiteur

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Verkoopsoort

Dit veld haalt Isah uit de instelling op het scherm Relaties tussen bedrijven.

Omschrijving

Dit is de referentie van de inkoopofferte of -order.

Valuta

Dit veld wordt overgenomen uit de inkoopofferte of -order.

Betalingsconditie

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Leveringsconditie

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Verkoper

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Offerte

Dit veld nummert Isah automatisch op aan de hand van de instelling in de module Algemeen.

Offertedatum

Dit veld wordt overgenomen uit de inkoopofferte of -order.

Offertereferentie

De offertecode van de inkoopofferte

Order

Dit veld nummert Isah automatisch op aan de hand van de instelling in de module Algemeen.

Orderdatum

Dit veld wordt overgenomen uit de inkoopofferte of -order.

Orderreferentie

De offertecode van de inkoopofferte.

Factuuradres

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Afleveradres

Dit veld wordt default overgenomen uit het scherm Klanten.

Tekst

Dit veld wordt overgenomen uit de inkoopofferte of -order.

Verkoop-/verzendregels

Waar haalt Isah de invulling vandaan?

Regel

Isah nummert dit op volgens de standaardinstellingen.

Subregel

Isah nummert dit op volgens de standaardinstellingen.

Artikel

Hiervoor gebruikt Isah het artikel uit de inkoopregel, of, als dat bij de relatie tussen de bedrijven is aangegeven, de artikelcode van de leverancier.

Omschrijving

Dit is de omschrijving op de inkoopregel.

Prijs

Dit is de prijs uit de inkoopregel.

Aantal

In de verkoopregel zet Isah het aantal uit de inkoopregel; in de verzendregel komt het aantal uit de ontvangstregel(s) te staan.

Verzenddatum

Hier staat de ontvangstdatum uit de inkoopregel/ontvangstregel.

Routing

Isah volgt de standaardinstelling bij het artikel.

Status

Isah kiest de status die is opgegeven bij de voorkeurswaarden voor de verkoop in de module Algemeen, map Instellingen.

BTW-code

Isah volgt de standaardinstelling bij de klant.

Herkomst

Isah volgt de standaardinstelling bij het artikel.