Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Inkoopoffertes en inkooporders

De schermen Inkoopoffertes en Inkooporders tonen een overzicht van de inkoopoffertes en inkooporders die zijn aangemaakt. Op het hoogste niveau vindt u de algemene gegevens van de eventuele bestelling: inkoopofferte/inkooporder, leverancier, betalingsconditie, valuta, etc.

In de onderliggende regels ziet u gegevens over de gewenste artikelen, aantallen, ontvangstdata etc.

Inkoopoffertes

U kunt inkoopoffertes op twee manieren toevoegen:

Per inkoopofferte kunt u meerdere regels opnemen. Deze regels zijn altijd wel bestellingen van het type 'Artikelen' of 'Externe bewerkingen'.

Wilt u een aangemaakte inkoopofferte bij meerdere leveranciers aanvragen, dan kopieert u de offerte met de functie Inkoopofferte kopiëren. U geeft in deze kopieerfunctie een lijst met leveranciers op waarbij u de offerte wilt aanvragen. Voor al deze leveranciers wordt vervolgens een kopie gemaakt.

De gegevens die u van de leveranciers teruggestuurd krijgt, registreert u op de inkoopoffertes. Eventueel kunt u van een inkoopofferte een inkooporder maken.

Inkooporders

U kunt inkooporders met de volgende verwerkingen toevoegen:

Deze verwerkingen zetten gefiatteerde besteladviezen om in inkooporders.

Alleen inkooporders voor artikelen kunt u daarnaast toevoegen met Nieuw (CTRL+N). Aanmaken door een inkoopofferte te 'promoveren' tot inkooporder kan voor artikelen of externe bewerkingen. Dit laatste doet u met de functie Inkoopofferte wordt inkooporder.

Als een inkooporder is aangemaakt, kunt u de gegevens op de inkooporder op beperkte schaal aanpassen.

U kunt inkooporders alleen verwijderen via de module Historie.

Tip: Als u een inkoopofferte- of inkooporderregel heeft aangepast, kunt u de oude en de nieuwe gegevens vergelijken in het scherm Vergelijk actueel en oorspronkelijk.

N.B.: Tijdens het aanmaken van de inkooporders worden allerlei boekingen gedaan. Isah houdt onder andere bij welke artikelen, gereedschappen en externe bewerkingen er in bestelling staan en voor welke bestemming deze bestellingen bedoeld zijn. In productie- en verkooporders is te zien of de benodigde artikelen, gereedschappen en externe bewerkingen besteld zijn en op welke inkooporder dat is gebeurd. Al deze gegevens worden bijgewerkt op het moment dat een inkooporder wordt aangemaakt.

Velden

Inkoop

Inkooporder

Inkoopofferte

Soort

Valuta

Boekdatum

Leverancier

Leverancier

Crediteur

Inkoper

Leveringsconditie

Betalingsconditie

Orderreferentie

Offertereferentie

Bevestigingsdatum

Ontvangstadres

Klant

Afleveradres

Verzendadres

Adres

Afdrukstatus order

Status

Datum

Afdrukstatus offerte

Status

Datum

Aangepast

Op ontvangen/gefactureerd