Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Van expeditiebon naar ontvangstregel

Als het verkopende bedrijf de expeditiebonnen heeft verwerkt, kunt u deze doorsturen naar het inkopende bedrijf om automatisch ontvangstregels aan te maken. Dit werkt alleen als de bijbehorende verkooporder is aangemaakt met de verwerking Ontvangen interne inkoopopdrachten.

Let op: Als u objectgebonden artikelen intern inkoopt, dient u ervoor te zorgen dat de objectcode die bij de expeditie is gebruikt, in de administratie van het inkopend bedrijf is aangemaakt voordat ontvangstregels worden aangemaakt.

Als de objectcode bij het aanmaken van ontvangstregels niet bekend is bij het inkopend bedrijf, wordt geen ontvangstregel aangemaakt. Door de objectcode aan te maken kan de ontvangstregel alsnog aangemaakt worden.

Om van verwerkte expeditiebonnen ontvangstregels te maken, volgt u onderstaande stappen:

  1. Ga naar de module Expeditie, map Overzichten, scherm Verwerkte expeditiebonnen, menu Bewerken, en kies voor Verzenden interne verzendingen. Isah maakt een selectie van de te verzenden gegevens op basis van de verkooporders die aan de hand van interne inkooporders zijn aangemaakt.
  2. Ga naar de module Goederenontvangst, scherm Ontvangsten inkoop artikelen, menu Bewerken, en kies voor Ontvangen interne verzendingen. Isah maakt nu de ontvangstregels aan die bij de ontvangen expeditiebonnen horen.

Intercompany -

Velden

Ontvangstregel

Waar haalt Isah de invulling vandaan?

Inkooporder

Dit is de ordercode van de bijbehorende inkooporder.

Inkoopregel

Dit is het regelnummer van de bijbehorende inkooporder.

Schemaregel

Dit is het regelnummer van de regel uit het verzendschema waarbij de ontvangstregel hoort.

Pakbon

Dit is de code van de expeditiebon.

Aantal

Dit is het aantal op de expeditiebon.

Magazijn

Dit is het inkoopmagazijn dat voor het artikel is opgegeven in het scherm Artikelen, tenzij bij de relatie tussen de bedrijven is aangegeven dat het magazijn uit de expeditieregel gebruikt moet worden.

Locatie

Dit is de inkooplocatie die voor het artikel is opgegeven in het scherm Artikelen, tenzij bij de relatie tussen de bedrijven is aangegeven dat de locatie uit de expeditieregel gebruikt moet worden.

Ontvangstdatum

Dit is de verzenddatum op de expeditiebon.

Status ontvangst

'Klaar voor verwerken'

Gereed

Het veld Gereed wordt geactiveerd:

  • als de verkoopregel gereedgemeld is of
  • als alle verzendregels van de expeditiebon gereedgemeld zijn of
  • als het aantal op de verzendregels gelijk is aan of groter is dan het aantal op de verkoopregel.

Object

Dit is de objectcode uit de expeditiebonregel.