Journaalregels controleren en fouten herstellen
  1. Ga in de module Algemeen naar het scherm Logboek.
  2. Controleer de regels. Wanneer de verwerking Toekennen administratiecode aan een journaalregel geen administratie kan toekennen, maakt Isah voor de desbetreffende journaalregel een bericht aan in het logboek. De berichten worden aangemaakt met code 210000 en omschrijving 'Maatwerktabel JNP-administraties'. In het memoveld van de berichten is de volgende tekst opgenomen: 'Het toekennen van een administratie aan JNP is mislukt, Boeknummer: XXX JNP-Type: YY Methode: ZZZ’.

Aan de hand van het boeknummer en het journaalposttype zoekt u in het overzicht met journaalposten de journaalregel op. Aan de methode kunt u zien welk gegeven van de journaalregel Isah gebruikt om de administratie toe te kennen. Bij problemen ontbreekt in veel gevallen in de map Extra basisgegevens een relatie tussen het gegeven waarnaar de methode kijkt en een bedrijf.

3. Nadat u de oorzaak van de fout herleid en verholpen heeft, voert u de verwerking Toekennen administratiecode opnieuw uit.

N.B.: Wanneer u geen foutmeldingen ziet, zijn er geen fouten opgetreden of zijn de instellingen van het logboek niet juist. Dat laatste kunt u als volgt controleren:
- Ga in de module Algemeen naar het scherm Instellingen logboek.
- Controleer of er een regel staat waarbij berichttype '3' is geselecteerd. Wanneer dit niet het geval is, voeg dan een regel toe met berichttype '3' en voer daarna de verwerking Toekennen administratiecode nogmaals uit.