Handmatig antedateren

Het is mogelijk om in januari in Isah een voorraadmutatie te registreren die feitelijk in het jaar daarvoor heeft plaatsgevonden. Wilt u dat de mutatiedatum in Isah overeenkomt met de daadwerkelijke mutatiedatum in uit het voorgaande jaar, dan volgt u daarvoor onderstaande procedure.

Voorraad handmatig antedateren

1. Open het scherm scherm Voorraadstatussen.
  2. Maak in dit scherm de volgende twee voorraadstatussen aan: 'Correctie voorraad negatief' en 'Correctie voorraad positief'.
  3. Open het scherm Artikelen.
  4. Selecteer het desbetreffende artikel en klik op de knop Voorraad.
  5. Maak een nieuwe voorraadregel aan om de oorspronkelijke regel te corrigeren. Deze regel moet vrijwel dezelfde gegevens bevatten als de voorraadregel die u gaat aanpassen:
  6. Maak nog een nieuwe voorraadregel aan:
  7. Noteer de voorraadstatus van de oorspronkelijke voorraadregel.
  8. Verwijder de oorspronkelijke en de negatieve voorraadregel. De nieuwe voorraadregel komt voor deze regels in de plaats. Geef de nieuwe regel de status die de oorspronkelijke voorraadregel had.
  9. Open het scherm Journaalposten om de journaalpost te bekijken met de voorraaddatum die u via bovenstaande procedure heeft ingevoerd.

Bovenstaande stappen zorgen voor een juiste historische voorraadwaardering, aangezien de daadwerkelijke mutatiedatum, de datum van de nieuwe voorraadregel en de datum van de bijbehorende journaalpost allemaal aan elkaar gelijk zijn.