Previous Topic

Next Topic

Inhoudsopgave

Book Index

Overnemen klantsaldo's

Klantsaldo’s worden overgenomen van Agresso Wholesale naar Isah. De saldo’s worden daartoe eerst in een exportbestand gezet. Hierna kan dit bestand in Isah worden geïmporteerd.

Klantsaldo’s worden in Isah gebruikt voor het werken met kredietlimieten. De kredietlimiet die voor een bepaalde klant geldt, geeft u op bij de klantgegevens in Isah. Er zijn twee mogelijke situaties:

  1. U neemt de saldo’s uit het financiële pakket niet over naar Isah. De kredietwaarschuwingen zijn in dat geval gebaseerd op het openstaande orderbedrag in Isah: het totale orderbedrag voor een klant -/- het totaalbedrag van de aangemaakte facturen. Er verschijnt een kredietwaarschuwing als het opgenomen krediet (het openstaande orderbedrag) de opgegeven limiet heeft bereikt. Omdat in Isah geen informatie bekend is over de betalingen van facturen, kan daarmee in dit geval geen rekening gehouden worden.
  2. U neemt de klantsaldo’s vanuit uw financiële pakket over naar Isah. In dit geval kan Isah wel rekening houden met betalingen. Isah baseert de kredietwaarschuwingen nu ook op de openstaande factuurbedragen: orderbedragen waarvoor een factuur is aangemaakt die nog niet is betaald. Deze niet-betaalde facturen en de orderbedragen waarvoor nog geen factuur is aangemaakt, worden gezien als opgenomen krediet. Hierdoor geeft de waarschuwing voor kredietoverschrijding een realistischer beeld.

In deze map

Exporteren uit Agresso Wholesale

Importeren in Isah