Aanpassing op of na ingangsdatum

Doorloop onderstaande stappen op of na de ingangsdatum van het nieuwe BTW-tarief.

Let op: Maak een backup van uw Isah-administratie en relevante AccountView-administraties voordat u onderstaande procedure gaat uitvoeren.

Voor de groepsgewijze aanpassing van de financiële BTW-codes is een script beschikbaar.

1. Ga naar het scherm Scripts en voer het script CHVATFIN uit. U gebruikt dit script voor het aanpassen van de volgende gegevens:
  2. Exporteer de gewijzigde stamgegevens naar AccountView. De nieuwe financiële BTW-codes worden overgezet naar uw debiteuren en crediteuren in AccountView.
  3. Wijzig de volgende instellingen in AccountView: BTW-codes financieel bij de administratie-instellingen, grootboekrekeningen en stamgegevens van de autocodes. Welke procedure u dient uit te voeren is afhankelijk van uw AccountView-versie en de installatie van het BTW-service pack AccountView. Raadpleeg hiervoor de documentatie van AccountView.
  4. Indien dit van toepassing is, wijzigt u in Isah handmatig de financiële BTW-code van betalingscondities van het type 'Kredietbeperking'.
  5. Bepaal welke financiële BTW-code van toepassing is in de factuuradviesregels en wijzig de BTW-code indien nodig.
  6. Indien dit van toepassing is, bepaal dan bij de regiespecificatie welke financiële BTW-code van toepassing is in de regieregels en wijzig de BTW-code indien nodig. De financiële BTW-code van de regieregel wordt namelijk overgenomen als de regieregel wordt overgezet naar het factuuradvies.