Doorrekenen projectcapaciteit

Deze instelling heeft betrekking op het scherm Projectregels planning, waarin u planningsgegevens kunt invoeren en wijzigen. Is de instelling Doorrekenen projectcapaciteit actief, dan rekent Isah direct de bezetting van een project door als u een wijziging heeft gedaan in een planningsveld, bijvoorbeeld de start- of einddatum. Wilt u dat Isah de projectcapaciteit pas doorrekent als u de berekening zelf start, dan laat u deze instelling uit.

Als u veel werkt met grote projecten, dan verdient het aanbeveling de instelling niet aan te zetten en het doorrekenen van de bezetting na wijzigingen zelf te starten met Berekenen projectcapaciteit. Bij grote projecten kan de verwerking namelijk enige tijd in beslag nemen.

De projectbezetting ziet u in beide gevallen terug in de schermen Capaciteitsoverzicht en Bezetting capaciteitsgroep.

Wijzigingen in de volgende velden kunnen een aanpassing in de berekende bezetting tot gevolg hebben: