Projectregels planning

U gebruikt het scherm Projectregels planning om gedetailleerde informatie op te roepen bij het project dat u in het scherm Projecten geselecteerd heeft. Het kan bijvoorbeeld gaan om deelprojecten, activiteiten of mijlpalen. De informatie op het scherm Projectregels planning heeft betrekking op de planning van het project en de projectonderdelen.

Als u een nieuw project geeft toegevoegd, gebruikt u het scherm Projectregels planning ook om uw project op te bouwen. U voert er nieuwe projectregels in en kunt deze direct voorzien van bijvoorbeeld een startdatum en doorlooptijd. Ook gelaagdheid is aan te geven: met de knoppen Inspringen en Inspringen opheffen verplaatst u de regels naar een lager of hoger niveau. Nadat u de volgorde van de verschillende projectonderdelen heeft aangegeven, kiest u voor Uitvoeren projectplanning om het project te laten plannen. Het is ook mogelijk om dit laatste automatisch te laten gebeuren: wilt u een wijziging van bijvoorbeeld een startdatum altijd onmiddellijk laten doorrekenen in de planning, zonder dat u daarvoor eerst een verwerking hoeft te kiezen, dan zet u de instelling Doorrekenen projectplanning aan. Wilt u dat Isah de planning pas doorrekent als u de berekening zelf start, dan laat u deze instelling uit.

Let op: U kunt nieuwe projectregels alleen toevoegen als de preset 'Alle projectregels' actief is. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat projectregels bij het toevoegen een nummer krijgen dat al bestaat. Ook het inspringen van de regels, het opheffen van het inspringen, het doorrekenen van de planning en het aanbrengen van opvolgers kunnen alleen plaatsvinden als alle projectregels zich op het scherm bevinden, met andere woorden: als de preset 'Alle projectregels' actief is.

Wijzigingen in het scherm Projectregels planning zijn ook zichtbaar op dezelfde regels in scherm Projectregels financieel. Het gaat hier namelijk om hetzelfde scherm; het verschil is dat de focus bij Projectregels planning ligt op planningsgegevens, terwijl het bij Projectregels financieel gaat om de financiële informatie.

Tip: Als u na het plannen van een project wilt zien of dit wel in de capaciteit past, dan roept u met het menu Info het scherm Capaciteitsoverzicht aan. Het overzicht laat op dat moment de gegevens zien die relevant zijn voor uw project; u ziet direct eventuele knelpunten en kunt de planning daarop aanpassen. U kunt het scherm ook oproepen met de sneltoetscombinatie Ctrl+Alt+C.

N.B.: Op het scherm Projectregels financieel kunt u geen regels toevoegen of structuurwijzigingen in het project aanbrengen. De opbouw van het project gebeurt namelijk in het scherm Projectregels planning. Het financiële regelscherm is puur bedoeld voor het bijhouden en sturen van de financiële gegevens van het project.

Gantt-diagram

Het scherm Projectregels planning opent direct met een Gantt-diagram waarmee u de planning van het project kunt besturen. Hoe u de Gantt-diagram gebruikt voor het weergeven en aanpassen van uw planningsgegevens wordt uitgebreid toegelicht in de film Werken met Gantt-diagrammen. Enkele onderdelen waarmee u de gegevens kunt beheren, staan hieronder:

Meer over de manier waarop u Gantt-diagrammen instelt en gebruikt vindt u in de beschrijving bij de bediening van Isah.

Presets in het scherm Projectregels planning

In deze map

Tabbladen

Knoppen

Menu's